Masové speciality

Masové speciality

Uzeniny

Gyulai je uzená klobása s výraznou středně štiplavou chutí maďarské papriky. Název pochazí od města, kde se tato klobása zrodila. 

Ideální jako snack v průběhu celého dne. Salám se vyrábí z vepřového masa a vyznačuje se výjimečnou chutí. Dochucuje se řadou koření.

Vychutnejte si kvalitní Španělský Fuet kdykoliv během roku. Fuet je vepřový fermentovaný salám pocházející z katalánské kuchyně

Vychutnejte si kvalitní Španělský Fuet kdykoliv během roku. Fuet je vepřový fermentovaný salám pocházející z katalánské kuchyně

Francouzské klobasky s příchuti :fík,ořech,kanec,klokan,osel atd

Tato sušená panenka má velmi lahodnou chuť s jemným aroma a nízký obsah tuku.

Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, do které patří známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka)

Oblíbená je italská sušená šunka

Sušená jemná šunka z vepřového masa. Masový, tepelně neopracovaný výrobek fermentovaný.

Masový výrobek

Chorizo je salám intenzivní chuti, kterou mu dodává maso (většinou vepřové, ale existují i další varianty), paprika (typicky je to mletá uzená paprika Pimentón de Vera) a česnek. Většinou je tento salám sušený.

Masový výrobek

Salám MILANO je tradiční italský suchý salám, který pochází z jižní části Lombardie, z oblasti Codogno a San Colombano al Lambro, v okolí Milána. 

Salaggio je chuťově zajímavý salámek, vhodný k výraznějšímu vínu. Vyrábí se z vepřového a krůtího masa, na povrchu je Salaggio dochucené tenkou vrstvou sýru. Je tepelně neopracované, postupně dozrává sušením.

Mortadella je tradiční, italský, měkký salám pocházející původně z oblasti Bologna. 

Je italská slanina vyráběná z bůčku, který je ošetřen solí po dobu dní až týdnů a okořeněn černým pepřem a někdy i dalším kořením.

Pancetta je běžně servírována syrová, nakrájená na tenké plátky (tzv. salumi), často jako součást antipasti (tj. předkrmu). Při vaření se obvykle krájí na kostičky (tzv. cubetti di pancetta).

Belgické paštiky na váhu

  • Švestková
  • Brusinková
  • Kančí
info